Workshop portretfotografie

Gezien de enorme belangstelling naar aanleiding van de uitzending “Het Perfecte Plaatje”  UITVERKOCHT – Zou je toch nog een keer later mee willen doen begin 2020,
meld je dan aan voor een wachtlijst: foto@houtsmuller.com

Valeriya Vergunova
Ons model Valeriya Vergunova

Bij een portret gaat het er vaak om het karakter van de persoon. Maar soms zijn de creativiteit en de visie van de fotograaf belangrijker. Licht en schaduw zijn in ieder geval de ingrediënten waar het portret op gebaseerd is. In de workshop wordt veel met kunstlicht gewerkt, maar daglicht komt ook aan bod. Uitgangspunt is echter dat juist met beperkte middelen een goed resultaat bereikt kan worden. Er wordt geoefend met verschillende standpunten, licht, kader en compositie, houding van het model en attributen.

De workshop portretfotografie is bedoeld voor diegenen die al wat ervaring hebben met fotograferen. De workshop is vooral een aanrader indien u een basis wilt leggen voor betere portretfoto’s en aan de hand daarvan uw eigen stijl wilt ontwikkelen.

Ons model Valeriya is een ervaren model met zowel commerciele als kunstzinnige producties. Zij heeft een open en spontaan karakter en denkt graag mee met de fotograaf.

Tijdstip en locatie

Zaterdagmiddag 13.30-17.00u
Locatie: Theater Vrijburcht

Aantal deelnemers: 6

Om een sterke interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, is het maximum aantal deelnemers gesteld op zes. Dus veel persoonlijke aandacht.

Eigen apparatuur

Voor deze workshop heb je een camera nodig waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen en die een flitscontact heeft (voor gebruik van de Profoto remote).

OP de set worden ProFoto flitslampen gebruikt. De flitsers bestaan uit paraplu’s, softboxen, grids etc. 

Programma

Maandag middag  13.30-17.00u

De workshop begint we met een korte introductie. Daarna volgt een stukje theorie en een aantal voorbeelden. Als je eigen werk hebt meegenomen, krijg je daar feedback op.

Rond 14.30 komt ons model waarna direct begonnen wordt met het fotograferen in de eerste lichtopstelling. Daarna zullen nieuwe lichtopstellingen gemaakt worden, en diverse poses met het model onderzocht worden.

Na afloop van deze sessie heb je een hele serie praktische tips gekregen waar je concreet mee verder kunt. Je zult geïnspireerd zijn, nieuwe inzichten gekregen en aangemoedigd om het verder zelf op te pakken.

Prijs

Deelname aan de workshop kost €100,- incl. btw.

Aanmelden voor de wachtlijst kan door een mail te sturen naar: foto@houtsmuller.com