Workshop infrarood – naakt

Een va

Tijdstip en locatie

Zaterdag 8 juni 2019 10.00-17.00u

Locatie: kasteel Nederhemert, Kasteellaan 1, 5317 KX Nederhemert

Model: Joy Draiki

Aantal deelnemers: 8

Wil jij je verdiepen in infrarood technieken met een artistiek naaktmodel? Heb je al enigszins ervaring met portretfotografie, dan is deze workshop  – van één zaterdag lang – een unieke gelegenheid.
Infrarood camera’s worden beschikbaar gesteld.

Het fotograferen van een naaktmodel is sinds mensenheugenis een van de meest interessante onderwerpen. Het fotograferen met infraroodlicht biedt daarnaast een extra dimensie, omdat de huidtint van het model een serene, albasten tint veroorzaakt, vergelijkbaar met de marmeren sculpturen van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin.

Je krijgt uitvoerig uitleg over infrarood technieken. Samen met een assistent tonen we diverse voorbeelden om de werking van infrarood goed te begrijpen.  Maar de kern ligt bij het creëren van artistiek naakt.

We werken met een professioneel model.

De workshop wordt gegeven op de prachtige locatie van Kasteel Nederhemert. Een unieke locatie met keldergewelven en een grote besloten tuin eromheen. 

Gedurende de dag zullen verschillende lichtopstellingen gemaakt worden en krijg je volop gelegenheid om zelf te fotograferen. De workshop is geschikt voor amateur, gevorderde en professionele fotografen. Ervaring met naaktfotografie is een pre, maar geen must.

Om een sterke interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, wordt het maximumaantal deelnemers beperkt gehouden. Dus veel persoonlijke aandacht tussen jou en het model. 

Eigen apparatuur

Voor deze workshop krijg je van ons een Nikon Infraroodcamera met diverse lenzen tot je beschikking. We werken met professionele Profoto apparatuur  zoals de A1, B1X en B2 met diverse light-shapers, statieven en reflectieschermen. Er zijn remote triggers voorhanden. Natuurlijk kan je altijd je eigen apparatuur meenemen om ook andere foto’s te maken dan infrarood. 

Programma

Ochtendprogramma: 10.00-13.00u

In de conferentiezaal van het kasteel beginnen we met een korte introductie en kennismaking. Daarna volgt een basishandleiding in infraroodtechnieken, laten mijn assistent en ik diverse voorbeelden zien, waarna direct begonnen wordt met het fotograferen van het model in de eerste lichtopstelling, dan wel buiten.

Lunch 13.00-14.00u

Wij bieden je een lunch aan die door een plaatselijke cateraar wordt verzorgd. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen. Tijdens de lunchpauze bespreken we interactief de resultaten en onderzoeken we de mogelijkheden van de andere ruimtes, gewelven en tuin. 

Middagprogramma: 14.00-17.00u

Na de lunch gaan we meteen verder met fotograferen. Er zullen nieuwe lichtopstellingen gemaakt worden, en diverse poses met het model onderzocht worden. De werking van het infraroodlicht speelt een belangrijke rol bij artistiek naaktfotografie en dat wordt verder uitgewerkt deze middag. 
Rond 16.00 keren we terug naar de conferentiezaal en bespreken we de resultaten via LightRoom op een groot scherm. 

Prijs

De workshop is inmiddels uitverkocht en verlopen

Voor meer info e-mail naar: foto@houtsmuller.com

Foto’s