Masterclass Naaktfotografie

Één beauty dish naast ons model Joy Draiki

Tijdstip en locatie

Gezien de enorme belangstelling naar aanleiding van de uitzending “Het Perfecte Plaatje”  UITVERKOCHT – Zou je toch nog een keer later mee willen doen, meld je dan aan voor een wachtlijst: foto@houtsmuller.com

Zaterdag 25 januari 2020 10.00-18.00u

Locatie: Studio 34X
De Steiger 33a / 1351AB Almere

Model: Joy Draiki

Aanmelden: foto@houtsmuller.com

Wil jij je verdiepen in artistieke naaktfotografie met een professioneel model in een professionele studio? Heb je al enigszins ervaring met fotografie, dan is deze workshop  – van één zaterdag lang – een unieke gelegenheid.

Het fotograferen van een naaktmodel is sinds mensenheugenis een van de meest interessante onderwerpen. 

Bij deze masterclass in de professionele studio van Studio34X kijken we naar de verschillende aspecten van naaktfotografie zoals techniek, lichtregie maar vooral de interactie met het model. In deze masterclass is esthetisch naakt het uitgangspunt.

Aantal deelnemers: 8

Om een sterke interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, wordt het maximum aantal deelnemers op 8 gehouden. Dus veel persoonlijke aandacht. 

Eigen apparatuur

Neem een camera mee waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen. Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Neem lenzen mee en zorg voor voldoende geheugen en een volle batterij.  Een eigen flitser mag ook, maar we werken primair met studioflitsers. Als je wilt, neem dan ook attributen mee zoals hoeden, doeken, shawls, handschoenen, etc., Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Programma

Ochtendprogramma: 10.00-13.00u
De ochtend staat in het teken van voorbereiden. Heb je al eerder modellen gefotografeerd, neem dan wat werk mee, dat wordt gedurende de dag besproken. 
We starten in de ochtend met voorbeelden uit het werk van Barend Houtsmuller en analyseren hoe een en ander tot stand is gekomen. We oefenen met het licht, achtergronden op een paspop. Gedurende de ochtend zullen verschillende lichtopstellingen gemaakt worden en krijg je volop gelegenheid om zelf te fotograferen en je voor te bereiden op de shoot met het model. 

Studio 34 X beschikt over een uitgebreide assortiment lampen en light shapers van het merk Broncolor. De limbowand biedt meer dan genoeg ruimte voor onze creatieve masterclass.

Lunch 13.00-14.00u
We verzorgen een eenvoudige lunch en laten wat broodjes komen. Heb je allergieën, meld dat dan van te voren, dan kunnen we daar rekening mee houden. Gedurende de lunch voegt het model zich bij ons en kunnen we informeel kennismaken en de eerste plannen met haar bespreken.

Middagprogramma: 14.00-18.00u
Na de lunch gaan we meteen verder met ons model. Er zullen lichtopstellingen gemaakt worden die we in de ochtend uitgeprobeerd hebben en diverse poses met het model onderzocht worden. De werking van ‘lightshapers’ speelt een belangrijke rol bij artistiek naaktfotografie en dat wordt verder uitgewerkt deze middag. 

Rond 17.30 laten we elkaar de resultaten zien. 

Inhoud programma

• Inleiding, kijken naar voorbeelden, zwart-wit en kleur. Je mag ook werk meenemen ter bespreking
• Kennismaking met het model, haar en jouw wensen en eisen t.a.v. de shoot doornemen
• Tecnhiek: Camera-instellingen, groothoek vs. Teleobjectieven, flitssynchronisatie, diafragma, sluitertijd
• Lichtregie: Lichtmeting, verlichting en belichting, hoofdlicht, bijlicht, tangverlichting, tegenlicht opnames.
• Beeldcompositie, beeldopbouw, achtergrond, uitsnede, camerastandpunt, attributen c.q. kledingstukken en props.
• Flitsers, paraplu’s, softboxen, reflectieschermen, achtergronden

De workshop is geschikt voor amateur, gevorderde en professionele fotografen die al enigszins vertrouwd is met de camera. Ervaring met naaktfotografie is geen vereiste.

Prijs

€200,- incl BTW

Voor meer info en aanmelden e-mail naar: foto@houtsmuller.com